Att spendera en eftermiddag på BB.

Igår blev en märklig dag. 

Jag har haft ett svullet vänsterben/fot de senaste dagarna. Men jag har inte lidit av det mer än att det sett konstigt ut. 

Nere vid ankeln syns det mest sen vandrar det uppåt. Bilden är från i onsdags.

Så igår, när jag hade en 5-minuters tid bokad med läkaren på mvc av en helt annan anledning, förnya kalcium-tablett-recept. Frågade jag henne om det fanns någonting jag kunde göra. Hon ville såklart undersöka saken närmare, eftersom svullnad är vanligast att bre ut sig på båda benen. Inte bara det ena. Hon sa ganska tidigt att hon skulle skicka en remiss till BB-Stockholm för att dom skulle kunna utesluta blodpropp. Så tio minuter efter besöket hos mvc var jag påväg tillsammans med Henke till Danderyds sjukhus. 

Hann bli lite orolig även om jag förstått att det är ovanligt att det faktiskt är en propp. Väl på BB blev vi så väl omhändertagna, det togs prover åt alla håll och kanter. Läkaren mätte benen och det var 3-4cm skillnad på vaderna, förmodligen större nere vid ankeln. Hon konstaterade att vaden inte var hård som den "ska vara vid propp" men eftersom svullnaden fanns där ville hon inte släppa iväg oss utan ett ultraljud. Så vi fick röra oss bort till röntgen för att få benet undersökt. Det visade sig, som vi nog alla trodde vid detta läge att blodflödet var bra i benet och att det inte var någon propp (skönt!!) 


Pigge kopplades upp till ctg och vi kunde följa hans hjärtslag :)

Problemet med beskedet att det inte var någon propp är ju att vi inte vet varför benen ser ut som dom gör.. Det kan vara "vad som helst". Jag stannade på Apoteket och köpte stödstrumpor. Vi ska börja där. Händer det någonting mer vet vi var vi ska vända oss. Det känns tryggt! Vi fick som sagt ett gott intryck av BB-Stockholm under de timmar vi spenderade där. Känns som ett bra val vi gjort, bara hopps det finns plats för oss den dagen Pigge vill komma ut ❤️ Låga strumpor hör sommaren till. Jag jobbar varma knästrumpor nu. Uuuuuuusch!
Alla i familjen älskar min BB-hugme

Lördag och klockan är snart 11, jag var upp vid 9 och tog på mig stödstrumporna. Sen slog jag på Nyhetsmorgon och la mig igen. Vi har inga planer i helgen. Så vi kommer mest vara lata, gissar jag, skönt efter igår. Det är rätt påfrestande att hamna på sjukhus sådär. 


Ha en fin helg!